Tävling i tävlingen!

VAR HÅLLS ÅRETS LOPP DEN 8 SEPTEMBER?
Efter att ha arrangerats i Skåne de två första åren flyttas nu loppet norrut. Exakt var kommer du att få reda på snart, men innan dess vill vi ge dig chansen att utmana dina ekologikunskaper och gissa var i Sverige loppet kommer att äga rum. De två som snabbast gissar med så stor exakthet som möjligt vinner varsin startplats i loppet! Häng med och tävla om en startplats!

VI ÄLSKAR NATURUPPLEVELSER
Platsen där loppet kommer att gå av stapeln är hemvist för flera av nytillskotten i arrangörsgruppen. Vi älskar helt enkelt naturen omkring oss och vill att fler ska få uppleva den. Eftersom att loppet i år blir ett tvättäkta traillopp hoppas vi att det lockar både löpare som är intresserade av lite mer teknisk löpning och de som framför allt är ute efter en hänförande naturupplevelse.

MOSSA, BÄVER OCH KATTUGGLA
Loppet kommer att utgå från gammal storskog och skogssjöar kantad av berg. Skogen består till stor del av gammal tallskog med över 200 år gamla träd, men även stora ekar, bok och hassel. I vissa etapper kantas banan av mjuka, gröna mossmattor och i andra lyser rödlila fält av landskapsblomman. Blåbären stortrivs och under hösten fylls skogen av hav av trattkantareller. Under vissa tallar trängs enorma blomkålssvampar och meter ovanför dem trängs hackspetten med ekorren. Det är ett rikt djurliv i området. Har man tur kan man skåda bäver, kungsfiskare och häger. Om kvällarna hörs kattugglan och runt de riktigt höga klipphyllorna cirkulerar pilgrimsfalken. Vi befinner oss inte i norraste norr och det är inte heller långt till mer tätbefolkade områden där ordvitsar är vanliga hälsningsfraser. Havet är inom räckhåll, men vilket avslöjar vi inte.

SÅ HÄR TÄVLAR DU!
Har du kommit på det? Lämna ditt svar här och var med i tävlingen om en startplats till årets mest vegovänliga traillopp! Senast den 28 januari vill vi ha ditt svar. Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.