Regler

Vi springer mitt i naturen och det är givet att vi visar all den respekt vi kan. Vi kommer i största möjliga mån att hålla oss till redan dragna leder och deltagarna får avvika max 100 meter från den snitslade banan. Nedskräpning leder till omedelbar diskvalificering. Vid vätskekontroller ska ALLT skräp slängas i avsedda behållare.

Vi springer för djuren
Vegoloppet är ett veganskt arrangerat lopp där alla får delta oavsett nuvarande kosthållning. Syftet är att inspirera och sprida en djurvänlig, hälsosam och hållbar livsstil. Vi ber alla deltagare att utforska de mjölkfria alternativ som finns när det kommer till snacks och dryck innan och efter loppet. Allt som delas ut från våra sponsorer i form av snacks eller refreshments är förstås veganskt.

Samåk till loppet
Vi uppmanar alla deltagare och åskådare att samåka i den mån det är möjligt. Inte bara för miljöns skull utan även för att det är både trevligt och roligt att peppa tillsammans. Om du letar efter någon att åka med eller vill fylla upp din bil så skriv gärna en rad i vårt facebookevent. Det går även utmärkt att ta pendeltåg eller buss!

Nummerlappar och väskor
Nummerlapp hämtar du ut senast 30 minuter innan första start. Tänk dock på att alla deltagare ska hämta ut sina lappar och var ute i god tid. Om du vill lämna in din väska kan du göra det i vårt tält. Vi ansvarar inte för förlorade värdesaker.

Mat på plats
Vi kommer att sälja fika och varm mat i start- och målområdet. Allting som vi serverar under dagen är givetvis veganskt.

Hjälpa andra och visa hänsyn
Löpning är en kamratsport och givetvis visar vi hänsyn och hjälper varandra i löpspåret. Vi kommer att ha funktionärer längs banan och sjukvårdare på plats men om någon verkar vara i behov av hjälp så är det varje löpares skyldighet att stanna upp och kolla så allt är okej samt hjälpa om det behövs.

Kommentarer inaktiverade.