Löpar-PM Vegoloppet 2018

Här hittar du all information du behöver till Vegoloppet 2018, som går av stapeln i Bokedalens naturreservat vid Jonsered utanför Göteborg. Saknar du ändå något, ber vi dig mejla oss på info@vegoloppet.se snarast möjligt.

TRANSPORT & PARKERING
Vi uppmuntrar alla att i största möjliga mån antingen åka kollektivt eller att samåka, både för miljöns skull men också för att det finns begränsat med parkeringsplatser. Kolla i vårt facebookevent om du behöver plats eller har en att erbjuda!

Till Jonsered går det att åka både buss och pendeltåg från Göteborg central. Från Alingsås är det pendeltåg som gäller. Kommer du med bil finns det parkering i anslutning till Jonsered station samt vid Jonsered Herrgård. Här hittar du en mer detaljerad vägbeskrivning. Därefter är det sedan 1–2,5 km promenad till startområdet beroende på vilket färdsätt du kommer med så tänk på att åka i tid! Skyltning och funktionärer finns på plats för att hjälpa dig att hitta vägen till Torpet Freden där tävlingsområdet är.

TA MED EGEN VATTENFLASKA
Vid tävlingsområdet samt vid vätskekontrollen i spåret kommer det finnas vatten/dryck till löparna. Det kommer dock bara finnas muggar vid vätskekontrollen så se till att ta med egen vattenflaska som du kan fylla innan start- och målgång!

NUMMERLAPPAR  OCH FÖRBESTÄLLDA TRÖJOR
Utlämningen av nummerlappar för distanserna öppnar kl 9.30 och stänger när alla lappar är utdelade, dock senast 10.30. Nummerlappsutdelningen för stafetten öppnar kl. 13.00 och stänger kl. 13.30. I samband med att du hämtar ut din nummerlapp, hämtar du också ut din förbeställda Vegoloppet-tröja. Har du inte beställt någon tröja men ändå önskar köpa en? Inga problem! Försäljning kommer att finnas vid tävlingsområdet. Swish är bästa betalsättet!

VÄSKFÖRVARING OCH OMBYTE
På tävlingsområdet finns ett hus som kommer fungera som väskförvaring samt omklädningsrum (OBS! Gemensamt och utan dusch). Vi kommer ha en volontär på plats vid väskinlämningen, men eftersom folk kommer gå ut och in i denna byggnad kan vi tyvärr inte ansvara för dina värdesaker.

Tänk på att ta med dig kläder för väder och för extra ombyte efter du har sprungit. Om det regnar eller har regnat strax innan loppet kommer det vara väldigt blött i spåret, så ta gärna med även ombyte av skor och strumpor så du kan äta och njuta av dagen även efter din insats utan att börja frysa.

TERRÄNGEN OCH DISTANSERNA
Årets Vegolopp går i kuperad terräng som kräver aktsamhet och sunt förnuft på sina ställen. Längs banan kommer det både att gå brant uppför samt brant nedför, det kommer finnas trånga passager, stigar med rötter, och partier med sten. Om det regnar eller har regnat strax innan kommer det vara blött på sina ställen och därmed också risk för halka. Ta det därför försiktigt i spåret och hjälp dina medtävlare. Framför allt kommer det dock vara fantastiskt vackert så kom ihåg att stanna upp och njuta emellanåt!

Stora delar av banan går genom naturreservat där det råder olika former av skyddsområden för djur- och natur. Den ursprungliga bansträckningen har därför behövt revideras, vilket lett till att de slutgiltiga distanserna landat på 6,5 km respektive 12 km. För dig som springer 12 km kommer 750 meter av banan att gå på asfalt, i övrigt går båda distanserna på befintliga stigar samt grusvägar.

HITTA RÄTT I SPÅRET
Båda distanserna är snitslade längs hela spåret med vår egen märkning – rött för 6,5 km och blått för 12 km. Längs vissa delar av banan kommer det även att finnas funktionärer som visar vägen, samt skyltar. Båda distanserna är tydligt snitslade och markerade för att ingen ska komma bort.

TIDTAGNING
Tidtagningssystemet i år består av ett chip som du bär runt handleden. Detta hämtas ut tillsammans med nummerlappen i god tid innan start, senast 30 min innan. Chipet ska läsas av mot en av läsarna som våra funktionärer står med vid mållinjen för att tidtagningen ska fungera. Vi kommer ha tre chipläsare vid mål för att undvika köbildning. I samband med målgång får du även din medalj och goodiebag!

I TÄVLINGSOMRÅDET
Före, under och efter loppet kommer vi att ha fika och mat till försäljning. I år skippar vi korven och lyxar istället till det med Oumph-fyllda wraps med sallad och dressing. Självklart är allt som säljs och serveras helt veganskt! Betalar gör du lättast med hjälp av Swish, och i nödfall med kontanter.

På plats under dagen för info och merch finns både Djurhemmet Tigerharen, Vegan Runners IK samt Forest Femmes, som dessutom har med sig testskor från Icebug för dig som vill känna på att springa i riktiga terrängskor!

I tävlingsområdet finns det dessutom grillplatser, vindskydd, toaletter och massvis med plats för picknick tillsammans med vänner och familj. Här är det också ett toppenställe att heja på löparna vid start och vid slutspurt. I närheten av tävlingsområdet ligger dessutom Ramsjön – en fantastisk sjö för bad oavsett väder. Så bjud med dig familj och vänner och gör en riktig heldag av Vegoloppet!

HASHTAG VEGOLOPPET
Springer du med mobilen på armen eller i fickan? Glöm då inte att ta bilder och lägga ut på sociala medier för att sprida ordet om Sveriges enda vegoterränglopp! Märk dina bilder med #vegoloppet. Vem vet – kanske blir det en överraskning kopplat till just din bild från årets upplaga av Vegoloppet …

REGLER
Vi har inte så många regler men de vi har, vill vi att du respekterar. Läs mer om regler och annat att tänka på när du springer.

VISA HÄNSYN
Löpning är en kamratsport och givetvis visar vi hänsyn och hjälper varandra i löpspåret. Vi kommer att ha funktionärer ute i banan och sjukvårdskunniga tillgängliga men om någon verkar vara i behov av hjälp så är det varje löpares skyldighet att stanna upp och kolla så allt är okej samt hjälpa om det behövs.

Tänk också på att det finns andra ute i spåret och att visa största möjliga hänsyn till såväl människor och djur. All nedskräpning är förstås helt förbjudet och leder till diskvalificering. Skräp ska läggas i för ändamålet avsedda behållare eller säckar, även vid vätskekontrollerna. Och du, håll dig till spåret – lämnar du det med mer än 100 meter blir du också struken ur resultatlistan.

HÅLLTIDER
Observera att tiderna är ungefärliga.

09.30 | Nummerlappsutdelningen till 6,5 km och 12 km startar.
10.30 | Nummerlappsutdelningen stänger.
10.30 | Uppvärmning med Forest Femmes för de som vill.
11.00 | Start 12 kilometer.
11.30 | Start 6,5 kilometer.
13.00 | Prisutdelning distanser.
13.00 | Nummerlappsutdelningen till stafetten startar.
13.30 | Nummerlappsutdelningen stänger.
14.00 | Start stafett.
15.00 | Prisutdelning stafett.

Stanna gärna kvar en stund efter loppet, kör en picknick i gräset och hjälp oss städa platsen och packa ihop efter loppet. Det är mer än välkommet!

Kommentarer inaktiverade.