Vad är Vegoloppet?

Några av världens allra främsta löpare är veganer och fler och fler väljer av olika skäl att följa i deras fotspår. De hälsomässiga fördelarna med en växtbaserad kost är stora och ändå finns det knappt några veganska lopp. Konstigt tyckte vi och bestämde oss för att göra något åt saken!

Vegoloppet är Sveriges första lopp för dig som äter vegetariskt eller är nyfiken på en grönare livsstil. Genom att kombinera vegopepp och kamratskap med löpning hoppas vi kunna inspirera fler att ta första steget mot en hälsosammare och mer djurvänlig vardag.

Loppet är ett ideellt arrangemang – av allt som kommer in via deltagaravgifter och försäljning går hela överskottet till något angeläget arbete som utförs för de röstlösa djuren. När vi springer gör vi det för en bättre framtid för alla som bor på vår vackra planet.

Premiärloppet hölls lördagen den 28 maj 2016 i och runt Dalby stenbrott och Knivsåsen naturreservat i Skåne, året därpå sprang vi i vackra Bokskogen och nu pågår planeringen för årets lopp. Fram tills det är dags för startskottet kan du följa utvecklingen här på sidan och på vår facebooksida. Kolla också in vårt event.

Kommentarer inaktiverade.